I mina egna fotspår – 40 år efteråt

Två 20-åringars äventyrliga resa från Stockholm till Södra Afrika 1977-78

Den 19 november 1977 gav jag mig tillsammans med min lumparkompis C-G iväg på en äventyrsresa söderut. Vi hade båda önskan att komma till södra Afrika och han hade föreslagit att vi skulle resa landvägen – i första hand genom att lifta. Jag hade först svårt att tro att det skulle gå men gav det en chans. Det var tänkt a t ta 3-4 månader och efter en tid i Södra Afrika skulle vi flyga hem. Hur det blev? Följ med här så får du se.

Google Maps var inte ens påtänkt så bra papperskartor var ett måste – Michelin sviker inte

Jag kommer varje dag att lägga ut anteckningen från just den dagen i min resedagbok här på bloggen, ofta kompletterat med någon eller några bilder som jag tog längs vägen. All text är exakt avskriven ur dagboken så det blir inte bara en reseberättelse utan också in blick in i en 20-årings tankevärld på 70-talet.

Två anteckningsböcker hade jag med mig – fyra fick jag köpa till längs vägen

Om du vill hänga med på resan så är du välkommen. Att jag nu digitaliserar mina minnen genom att skriva av resedagboken och scanna in diabilderna är något jag gör främst för min egen skull. Men självklart får den som vill ta del – mer eller mindre regelbundet. Och vill du fråga eller kommentera något så gör gärna det!

Nu åker vi! 🙂

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *