22/11 Insmugglad på amerikansk militär flygbas

Det spännande med att lifta är att man ibland får mer än bara transporten – en övernattning i annorlunda miljö t.ex.

Bremen-(lift)-Münster-(lift)-Dortmund-(lift)-Köln-(lift) 45 mil – Bor på Bitburg USAF Base

Vi mötte dansken vid hans hotell och gav oss iväg. Han släppte av oss på Autobahn. På autobahn fick vi ganska snabbt lift kortare sträckor. Utanför Köln åt vi på en bar. När vi gick runt efteråt för att hitta en långtradare frågade oss en amerikansk kille om vi ville ha lift. Visst!

Mark McGraw, amerikansk soldat i Västtyskland, hade varit i Göteborg och köpt en ny Volvo. Vi åkte med honom till hans bas i Bitburg där vi skulle få sova på hans lucka. Jävligt intressant. Han verkade rätt odräglig i bilen, men sen (delvis relativt hans kompisar) var han rätt trelvig. I Bitburg finns cirka 10 000 amerikaner (inkl. civila) fördelade på två baser, flygvapen oc harmé. Till att börja med mötte man fler och fler US-skyltade bilar på vägen. Sen körde vi upp i ett bostadsområde utanför själva basen. Där fick de betala för att bo. Papperskorgar och busskurar i amerikanska flaggans färger. Trista kåkar.

Mark tog oss sedan, illigalt men utan problem, in på basen och upp till hans logement. Hemtrevligt jämfört med vår lucka men ändå odrägligt – de bor ändå där hela tiden i 3 år. Grabbarna var 19-23 år, tvångsmässigt kortklippta och typiskt amerikanska. Vi drack Tuborg elefantöl som Mark köpt på färjan. Rummet var nerlusat med stereoutrustning. Vi var på en superamerikansk cafeteria och käkade hamburgare. Vi passade på att tvätta – de hade tvättmaskin och torktumlare. Sen sov vi på deras golv.

Nej, jag har inte ”pixlat” bort bilderna som hänger i taket, ocensurerat var det ju. 🙂
Mark som gav oss lift och tog med oss ”hem” till luckan
22/11 Bremen-Bitburg

 

 

 

 

 

 

Resta mil: 45 Resor: $0 Mat: $5 Sovplats: $0 Summa: $5

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *