23/11 Kallt och regnigt

Hur tänkte jag egentligen när jag inte packade regnkläder inför en resa genom Europa i nov/dec?

Bitburg-(lift)-Echternach-(lift)-Pétange-(lift)-Longuyon 10,4 mil Bor på hotell

Mark skjutsade oss ner på stan där vi käkade lite frukost och sen till vägen mot Luxemburg. Hela dan gick liftningen riktigt dåligt. I Bitburg väntade vi c:a 1½ timme och kom 2 mil till gränsen. Där var (tyska) vakterna som galna, långa telefonsamtal om våra pass, började ryta och skrika när C-G skulle fotografera dem. Sen gick vi rätt långt genom stan Echternach. Efter bara ½ teimme fick vi en lastbil till hitom Pétange. Gick in i stan och växlade till oss BFr som vi köpt mat för. Gick ut på andra sida, strax före en bro över järnvägen. Heltrist ”belgisk” industristad. Kallt. Här blev vi stående i 1½ timme och började planera för att slå upp tältet när en fransk tjej i en häftig liten Citroën-cab med ”sufflett” tog upp oss.

Inget drömväder att lifta i

Hon körde som en dåre, till Longuyon. Där stod v i småregn och kyla i två timmar innan vi gav upp. Tänkte sova under en överbyggnad vid en stängd bensinmack men gick först in mot stan. Där hittade vi ett billigt (41:50 FF/dubbelrum) hotell där vi nu tagit in och lagat vår mat på rummet. Skönt att slippa sova ute. Hoppas vi har bättre tur i morgon. Bra väder och att vi når Paris.

Matlagning på rummet är billigare än restaurang

Resta mil: 10,4 Resor: $0 Mat: $ 6 Sovplats: $4 Summa: $10 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *