26/11 Sightseeing i Paris

– med smak av framtiden

På förmiddagen åkte vi ut till La Defense. Vi tog en ”snabbtunnelbana” genom jättestora stationer ut till detta ”förortscentrum”. Ett centrum för framförallt kontorshus. Under jorden ett stort ödsligt affärscentrum. Ovan jord en smått otrolig SF-miljö. Jättelika, blanka skyskrapor. UFO-liknande hus. Jättelik glasöverbyggnad till en utställningshall. Ett enormt stort, sterilt stentorg med utlagda gummimattor att gå på. Här och där patetiskt utplacerade soffor i ”glada” färger. Mitt på torget en väderleksstation. Åt ena hållet såg man ända in till Triumfbågen. Vi gick omkring och plåtade. I ena kanten av området låg också ett bostadshus med mycket märklig gårdsinredning. Intill det en 10 meter hög ”natur”-pelare. En bjässe med berg, skog, himmel och moln målade på. Intill några konstgjorda stenar. Djupt skakade åkte vi in till stan igen.

Vi tyckte arkitekturen i La Défense var märklig. Är det bara jag som tycker att huset till vänster liknar Melker-huset i Västerås?

 

The sky is the limit?

 

Stenöknen – en försmak av Sahara?

Vi köpte frimärken så att vi äntligen kunde skicka vykort. På eftermiddagen gick vi ut för att gå på bio. På vägen besökte vi kulturcentret Georges Pompidou, huset med den futuristiska arkitekturen. Vi åkte rulltrapporna på utsidan ända upp och fick en fantastisk utsikt över stan. Huset innehöll bl.a. ett bibliotek med tidningsläsning och skivlyssning samt en stor bokhandel med ett brett konstsortiment – även foto & serier.

Sen gick vi på bio. ”Woody Allens ”Play it again Sam” utan dubbning. Först en lång rad förfilmer. Filmen var mycket rolig. En tant tjänade grova stålar på att vifta med en ficklampa när folk kom. Sen hem och laga mat. Sent i säng.

Resor: $0:50, Mat: $7, Sovplats: $5, Övrigt $2, Summa: $15

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *