27/11 Vi lyckas inte gratisduscha på Sheraton

Men hur kunde vi tro att de skulle ha gemensamma duschar i korridorerna?

Paris – Bor på hotell

Vi sov hela förmiddagen. Vid middagstid tog vi en lång promenad som förde oss till Tour Montparnasse, ett vidrigt kontorshus – 200 meter högt. Vi åkte upp och beundrade utsikten. Sen gick vi till Hotel Sheraton, målet för vår promenad. Vi skulle duscha. Handduk och tvål hade vi med oss och på det här 1000-rumshotellet skulle vi väl kunna knalla in. Visst, men id etta oerhört lyxiga hotell hade naturligtvis alla rum egen dusch. Tji. Ut i kylan! Igen. Nu börja vi tycka riktigt illa om vårt hotell. Dyr och snuskig dusch. En säng som man inte kan sova i (slankar) – vi brukar ställa upp sängen mot väggen och sova på madrassen. Men sen måste vi ta ner den på morgonen – om städerskan skulle komma in. Och handfatet är det stopp i avloppet på. Men det har vi själva åstadkommit. Så nu tvättar vi oss i bidén. Fast nu måste vi snart få duscha. När vi kom tillbaka till hotellet tvättade vi våra kläder. Vi fick koka vatten på spritköket eftersom kranvattnet knappt är ljummet. Vi börjar nästan storkna av allt vi äter. Ikväll bestämde vi oss för att hoppa över kvällsmaten. Så blev det mackor, fruktcocktail, kakor, frukt istället!

I morgon ska vi till svenska ambassaden och fråga efter post och be dem skicka våra extra pass till Lusaka. Vi ska också till Kongos ambassad och kolla hur det är med visum. Jag skulle också vilja gå till Mocambiques ambassad.

Resor: $0, Mat: $1, Sovplats: $5, Övrigt $1:50, Summa: $7:50

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *