28/11 På jakt efter ambassader

Men varför använde vi inte Google Maps? 😊

Paris – Bor på hotell

Uppe tidigt och ut och leta ambassader. Vår telefonkatalogsadress till svenska ambassade  var gammal. Kongo hänvisade till ett annat kontor. Svinkallt ute. Vi prövade att åka på gamla Metro-biljetter med varierande framgång. På Kongos kontor sa de 48 timmar – och vi sa  ”då väntar vi till Afrika”. Svenska ambassaden var väl inlåst. Först bad vi att få ev. post. Då fick vi stå utanför grinden medan en uniformerad ”svensk”talande fransman gick med våra pass och kom tillbaka med ett brev till C-G från Arja. Sen ville vi få mer hjälp och då fick han lov att släppa in oss genom två grindar och en dörr – alla låsta. Men ambassaden kunde inte skicka diplomatpost till Lusaka utan bara ge oss två av sina kuvert så att vi kunde skicka rek. Själva. Vi gick förbi Monoprix och åt lunchmackor på vägen hem. Sen till posten och skicka passen – 23:50 FF = $5!!

På eftermiddagen var vi ut och leta efter en karta där vi kunde se hur vi skulle ta oss till motorvägen. Fann till sist en bokhandel och bestämde att åka till Ris-Orangis med tåg. Hem, äta. Packa! Tog lång tid. Lite smått resfeber igen. Tidigt i säng.

Jag har haft ont i hälen en tid (förutom knät som ännu inte är riktigt bra). Hoppas det inte blir sämre nu när jag ska börja bära ryggsäcken igen.

Resor: $0, Mat: $2, Sovplats: $5, Övrigt $4,Summa: $11

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *