29/11 Lämnar Paris längs kyliga vägar

Och har en första – men inte sista – kontakt med polisen i olika länder

Upp tidigt, iväg utan frukost. Kom till fel station med förortståget men vi kunde gå till motorvägen i alla fall – även om det tog en timme. Kallt, kallt, kallt. Bra under noll. Ont i hälen. Fick ganska snart lift till betalningsspärren vid den privata auto-routen. Därifrån en lång lift huvudsakligen på småvägar. I bilen en schäfer som hade pippi på att bita allt möjligt, slickas, hoppa runt. Vi luktade hund och hade men massa hår efteråt. I Chalon stod vi två timmar utan att få lift innan vi upptäckte att det fanns ett öppet vandrarhem (sista öppna natten i år). Vi är tre gäster. När vi stod och väntade på lift kom det två gånger poliser åkande från närliggande stationen särskilt för att fråga oss om vår identitet/nationalitet.

Både stora motorvägar och små landsvägar blev vår vardagsmiljö
Paris-(tåg)-Evry-(lift)-Chalon-sur-Saône – 34,5 mil – Bor på vandrarhem
Resor: $1, Mat: $7, Sovplats: $2, Summa: $10

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *