30/11 Allt mer ont i fötterna

Och hur konstigt var det?

Upp i tid och stadig frukost. Ont i båda fötterna när vi gick ut mot samma plats. Efter tre kvart fick vi en superlyxig Citroën som i 150-185 km/tim tog oss ner till en rastplats norr om Macon. En trevlig affärsman som pratade så att till och med jag förstod. En timme senare en ung kille ner till Lyon. Stor jävla smogig stad. Kom i all fall till söder som centrum. Gick 1 km till motorvägen men dålig plats – ingen vägren. Efter ¾ timme blev vi ivägkörda av snuten. Gick 3 km med jävligt ömma fötter längs sidogator genom industrikvarter till en tankstation och vägen. Efter ett tag en tom skåpbil till Orange = delningspunkten motorvägen Marseille/Nimes. Nu hoppades vi få en lift till vandrarhemsstaden Nimes. 1 timme till solnedgången. Tji. En kille stannade men ändrade sig efter ett tag. En spansk långtradare stannade men skulle åt ett annat håll. Vi tänkte tälta men började gå i mörkret mot Orange. Efter ett par km med ömma fötter kom vi hit. Fin liten stad. *-hotell för 36:50 FF/dubbelrummet mycket finare än i Paris. Stekt fläsk (!) på rummet. Mycket os. Gott.

Tålmodigt väntande längs vägarna

Mina fötter plågar mig. Det är inte skavsår. I hälen/hälarna gör det jävligt ont. De är ömma för tryck. Jag tror inte att det är kängorna som har orsakat det, utan snarare överansträngning – gå mycket med tung (>25 kg) packning. Hoppas inte hälsenorna håller på att paja. Om jag inte blir bättre snart måste jag vila mig några dar. Helt. I dag sprutade jag högerhälen med antibiotikaspray. I morgon tänker jag dessutom ta salicylsyretalg och två magnecyl. Och hålla tummarna.

Kommentar från 60-åriga (och numera sjukgymnastutbildade) Mats: Jag häpnar ju över resonemangen, självdiagnosticeringen och behandlingsförsöken av de onda hälarna. Och idag kan jag ju tycka att det var dumdristigt att ge sig ut på långa vandringar med tung packning på hårt underlag i ett par begagnade armékängor köpta på Överskottsbolaget som inte ens var ingångna. Men tiderna var andra då och jag var ju inte alls lika klok och vis som nu. 😊

Chalon-sur-Saône-(lift)-Macon-(lift)-Lyon-(lift)-Orange – 35,5 mil – Bor på hotell
Resor: $0, Mat: $2, Sovplats: $3:50, Summa: $5:50

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *