1/12 Äntligen börjar det bli varmare

Och liftningen går riktigt bra trots små bilar på vägarna

Ut i kylan och gå den ganska långa viten tillbaka. Ont i fötterna. Ingen frukost. Lite trafik. Efter 1h¼ fick vi en kille som varit i e och drakflugit. Vi kom till Beziers. Påfarten helt död så vi gick upp på motorvägen. Regn. Relativt snart en långtradare! Via Narbonne till Perpignan. Avsläppta i stan. Gick en bra bit ut till ett enormt hypermarché. Köpte massor med mat – tungt. Satt utanför och åt. Faktiskt märkbart varmare. Lift med två personer i en Renault 4. Det gick. Kort bit till en halvmil från gränsen. Försökte lifta igen men räknade med att tälta där.

Många gånger fick vi gå från ena sidan av en ort där vi blev avsläppta till andra sidan där vi kunde börja lifta igen

Så kom en stor cittra med en fransyska och hennes dotter. Lift till gränsen, längre om inga problem med tullen. Först en fransk tull. Sedan byn Le Perthus. Ena sidan av gatan Frankrike andra Spanien. Överallt ”change”-kontor. Senare passkontroller – visade dem bara. Och så spanska tullen. Våra ryggsäckar gick bra men hennes hundratals vykort (hon var reseledare) fick dem att fundera. Vi fick lift till Figueras – Salvador Dalis hemby. Klockan var över fem och det borde redan vara mörkt – men så inte. Rätt varmt. Tänkte sova ute, men först försöka lifta. På en vägskylt där vi stod hade liftare skrivit namn och datum – så även vi. Efter en kvart -lift! En liten citroën-skåpbil tog upp oss. En spanjor som kunde lite franska skulle nästan till Barcelona. Otroligt! Snackade så gott det gick med honom. Han bjöd på mackor och dricka vid ett stopp. När vi kom till hans förort i Barcelona körde han oss till järnvägsstation. Tog reda på vart vi skulle åka. Vilken Metro-station vi skulle byta till – mycket hjälpsam. Tåg-metrosystemet unket och kvavt. När vi kom upp varm frisk luft. Klart varmare. Vi frågade oss fram till vandrarhemmet. Ovänlig gammal gubbe i receptionen. 14 sängar i rummet. Bara kallvatten i duschen. De som bor här är flummare som drar runt i jakt efter hasch och annat. Vi stekte kött i samlingsrummet och lyckades bränna upp gummringen till köket.

Toppen att ha kommit så långt. Nu stannar vi i Barcelona någon dag. Fötterna besvärar mig mycket.

Orange-(lift)-Beziers-(lift)-Perpignan-(lift)- LeBoulou-(lift)- Figueras-(lift)- Barcelona – 36 mil – Bor på vandrarhem
Resor: $1, Mat: $6, Sovplats: $1, Summa: $8

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *