2/12 Sightseeing i Barcelona

Och hur mycket ska maten egentligen få kosta?

Sov länge. Lite frukost. Och så ut i den stora (3 miljoner) staden. Vi tog Metron till vad vi trodde var centrum, missade lite, gick på måfå, frågade oss fram till en turistbyrå. Fick kartor. Frågade och fick broschyrer om båtar till Balearerna. Funderar på att ta en billig båt till Mallorca och/eller Ibiza och sedan till Alicante. Billigt – inte mycket dyrare än tåget. Kul att åka båt. Kul att ha varit på Mallorca/Ibiza. Skönt. Hoppas vi.

Gick omkring på stan. Mest i gamla delen med oregelbundna smågator. Inte särskilt charmerande stad. Stor hamn. Åt lite. Började gå mot kastellet på en höjd vid sidan av staden. Upptäckte en linbana. Läskig hiss upp. Linbana halvvägs upp på berget. Jävligt ont i foten när vi gick upp. Fin utsikt. Riktigt varmt (relativt Frankrike) när vi gick uppför backen.

Utsikt från linbanan
Förfriskningar med utsikt

Däruppe kom vi lite fel och kom till en övningsbana för polisskoterförare. När vi gått ner igen tog vi metron ”hem”. Alla butiker stängda (siesta efter 16:00) så vi fick vänta med att handla mat. Lagade den på rummet. Var ute och köpte vykort och en spansk dagstidning – stavade mig igenom utrikesnyheterna.

Ikväll tog jag upp våra höga matkostnader – $5/dag – med C-G. Jag tycker att vi borde försöka skära ner dem till hälften – mindre variation, mindre tillbehör – inga kakor och choklad. Han tycker att vi ska fortsätta så här. Rätt irriterad stämning. Jag känner mig villrådig.

Barcelona – Bor på vandrarhem
Resor: $1, Mat: $5, Sovplats: $1, Summa: $7

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *