3/12 Köar för gratis telefonsamtal hem

Och trots magsjuka ger vi oss ut på Medelhavet med destination Mallorca

Fan! Första magsjukan. Redan på morgonen kände jag mig lite konstig. Vi åt frukost och blev utkörda ur rummet kl 10. Eftersom vi inte skulle sova där fick vi lov att ta ner vår packning till receptionen över dan. Så gick vi ut och köpte biljetter till båten till Palma. 25:-/person och natt i ”bekväma fåtöljer”. Sen kom vi förbi en telefonkiosk som vi hört talas om. Gratis samtal vart som helst. 5-6 personer väntade före oss. Man såg till att det inte blev någon uppseendeväckande kö utan att vi spridde ut oss. Vi skulle ringa till Sverige fast vi var osäkra på landskoden.

Diskret men välorganiserat köande för den magiska telefonkiosen

Nu kände jag mig lite illamående. Efter 1½ timme var det vår tur men vi kom inte fram. Vi försökte med landskod 46 men det gick inte. Nu kände jag mig riktigt dålig och skulle söka upp en toalett. Första baren hade ingen. Ute på gatan spydde jag häftigt i en gatubrunn. Var tvungen att vila ett tag innan vi i etapper kunde ta den kvalmiga tunnelbanan (i vilken vi på morgonen åkt i samma vagn som en flicka som klämdes när dörrarna öppnades och skrek något fruktansvärt, jag såg ingenting som tur var) tillbaka till vandrarhemmet. Sen låg jag och vilade. Drack en kopp te men var snart tvungen att spy igen. C-G snackade med en del folk där. Jag kände mig dock så pass bra att jag skulle kunna ta båten. Kände mig bättre när vi kom ut på kvällen. Båten gick 23:00. Vi var där 21:30. Satt i en måttligt bekväm fåtölj med TV skrålande till sent. På natten låg jag i 100 olika ställningar men hela tiden gjorde det ont någonstans. Jag sov i alla fall en del och mådde framförallt inte illa.

Barcelona – tar båten till Mallorca – sover på båten
Resor: $5, Mat: $0, Sovplats: $0, Summa: $5

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *