Vecka 2: Från kalla Paris till mildare Barcelona

Liftandet går bra och vi tar oss tid att stanna lite extra i både Paris och Barcelona

Vi stannade fem nätter på det sjabbiga men billiga hotellet i Paris. Det blev både lite sightseeing och en del ärenden med bl.a. besök på olika ambassader. Vi hade ordnat med dubbla pass hemma i Sverige, ett ”vanligt” som vi skulle använda på resan genom Afrika och ett för besöket i det bojkottade Sydafrika. Jag tror att vi hade visum till Sydafrika i extra-passet och att vi inte ville att det skulle komma fram under resan genom Afrika, därför ville vi skicka dem säkert till ambassaden i Lusaka, Zambia. Men jag kan ju så här i efterhand förstå att ambassaden inte ville använda diplomatpost till det…

Liftandet söderut från Paris gick bra. Jag fick alltmer besvär med ömmande hälar, kanske inte så konstigt med >25 kg i ryggsäcken, begagnade armekängor på fötterna och många långa kilometers vandring på hårt underlag i städerna på jakt efter bra ställen att lifta från. Den ihärdiga kylan släppte sitt grepp när vi kom över Pyrenéerna och in i Spanien.

I Barcelona blev det också lite sightseeing inkl. försök att ringa från en omtalad telefonkiosk där man kunde ringa vart som helst utan att betala. Många latinamerikaner använde den för långa samtal hem. Vi lyckades inte komma fram till Sverige.

I slutet på veckan satte vi oss på en båt från Barcelona till Mallorca med planen att sen fortsätta båtledes till Alicante i södra Spanien.

  • Varm mössa och vantar var helt på sin plats
    Varm mössa och vantar var helt på sin plats
  • Vi åkte linbana upp på höjderna vid Barcelona
  • Utsikt över Barcelona
    Utsikt över Barcelona
  • Den
    Den "magiska" telefonkiosken med gratissamtal världen över och den diskreta kön dit

 

Vecka 2 Paris-Barcelona 106 mil

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *