4/12 Bekantar oss med ett söndagsstängt Palma och äter ute för första gången

Och så ser vi surrealistiska bilder från Tuve-raset utan att förstå riktigt vad som hänt mer än att det är i Göteborgstrakten som ett villaområde ser ut att ha smulats sönder

Båten framme halv nio. Ganska utvilad och ganska frisk men svag och matt. Vi gick från båten den ganska långa vägen in mot stan. Palma har en kvarts miljon invånare. Naturligtvis märkte man turismen på hotell, barer, butiker, biluthyrningsfirmor m.m. men ändå inte så mycket. Vi skulle försöka hitta en billig pension någonstans. Andra försöket hittade vi ett för 6:- Skr/person och natt för ett juste dubbelrum, men det finns bara kall dusch. Personalen kan bara spanska som vi inte kan men det går bra. På stan är allting stängt eftersom det är söndag. Vi vandrar omrking en del och hittar relativt orörda bostadskvarter. I ett tidningsredaktionsskyltfönster ser vi ett foto från Göteborg föreställande enorm förstörelse tydligen efter nåt sorts jordskred. Vi bestämde att vi på kvällen skulle äta ute för första gången sen vi lämnade Sverige. Vi köpte ett bröd som jag åt lite av för att förbereda magen. Så var vi runt och letade efter en utländsk tidning för att se om det stod något om Göteborg. Omöjligt. Vi åt på en liten restaurang med billig meny och stor matsedel varav hälften verkade slut. C-G blev pådyvlad en dyr, dyr, seg, ej genomstekt biff medan jag åt tomatjuice, fläskkotletter med sallad och pommes frites och en apelsin för 12:- Skr. Skapligt. Sen gick vi hem och sov.

Bagare på väg med sin leverans

 

Barcelona-(båt)-Palma de Mallorca – 21 mil – Sover på pensionat
Resor: $0, Mat: $4, Sovplats: $1, Summa: $5

En kommentar

  1. För dig som inte känner till raset i Tuve kan du läsa mer på Wikipedia https://sv.wikipedia.org/wiki/Tuveraset . När man ser bilderna idag och tänker att vi bara såg bilder utan att förstå texten mer än att det hände ”hemma i Sverige” så blev vi både chockade och undrande.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *