7/12 Dagsutflykt inåt ön och bergen med tåg

Och sen ombord på nästa båt för att ta oss till södra Spanien

Så skulle vi då ta tåget från Palma och slippa lite av turistindustrin. Visst! Tåget var ett särskilt turisttåg som kostade extra och stannade 10 min för fotografering vid vacker utsikt. Det var i alla fall vackert bland de höga bergen. I Soller promenerade vi ut en bit bland apelsin-lundarna.

Utsikt från tåget till Soller

I Palma hämtade vi ryggsäckarna, åkte ut till båten, köpte bröd och åt goda mackor med tonfisk, majonnäs och tomat.

Kvällsmackor i väntan på båten

På båten hade en kvinna fått nåt anfall när vi kom men hämtade sig. Senare var det många gamla tanter som spydde när det gungade lite. Senare på kvällen – båten gick 19:00 – tog vi våra sovsäckar och liggunderlag och gickut på däck för att sova. Klart bättre än Butacas Turista B.

Palma-(tåg)-Soller-(tåg)-Palma-(båt)-mot Alicante, 21 mil, Sover på båten
Resor: $2:50, Mat: $5, Sovplats: $, Summa: $7:50

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *