8/12 Svårt att lifta i Spanien

Små överfulla bilar har inte plats för två långa skandinaver med stora ryggsäckar

Så vaknade vi då på morgonen efter att ha flyttat på oss en gång under natten under ett våldsamt ösregn. Vi väntade oss soluppgång nån gång strax efter sex men den kom inte förrän i Alicante halv åtta.

Och så lifta. I omöjliga Spanien. Vi såg en del andra liftare på vägen ut till utfarten. Frukost käkade vi vid stranden intill en banvaktsstuga. Det tog 1 ¾ h men sen fick vi lift, till Cartagena trodde vi,men bara till Santa Pola – off the road. Stuck! Trodde vi. Efter en kvart lift till Elche. On the road. Rätt snart lift till Storstan Murcia. Gick längs vägen. Hopväxt med staden Alcantarilla. Efter trekvart tog vi bussen dit. Stod i nära 2 timmar vid vägen intill en stor lyxrestaurang bland citronlundarna och 5 meter hög vass.

Svårt att få lift så lika bra att göra det bekvämt för sig – utanför Alcantarilla

Bilarna var ännu mindre än i Frankrike och otroligt smockfulla med människor. Sen gick vi in till stan och upptäckte att det var helgdag. Antagligen därför så fulla bilar. Tittade efter tåg till Granada. Men sista hade gått. Hittade en pension. Livsbutikerna stängda. Åt kakor & bakelser. Bodde helt intill en järnvägskorsning. Där tågen tutade natten igenom. Ska ta ett tåg i morgon 8:31.

Alicante-(lift)-Santa Pola-(lift)-Elche-(lift)-Murcia-(buss)-Alcantarilla, 12 mil, Bor på pensionat
Resor: $0:50, Mat: $2:50, Sovplats: $2, Summa: $5

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *