9/12 Ger upp liftningen och tar tåget

… och blir omsvärmade av spanska ungdomar som tycker vi är väldig exotiska

När vi kom till station försökte vi få stud.rabatt vilket konfunderade biljettförsäljaren mycket ända tills tåget kom och konduktörn kunde säga nej. På station köpte jag sandwichar, öl och frukt på kantinan av en MYCKET tillmötesgående man. På station fanns en massa spanska ungdomar i åldern 13-15 år. De kom och svärmade runt oss och frågade vad man åt för att bli så lång etc. Vi hade sällskap ett par timmar på tåget – lekte ”ryska posten”, åt solrosfrön, ”pratade”, trängdes 20 man i en kupé, m.m. De skulle upp i Sierra Espuna och vandra. Tåget, som var ett expreso med tilläggsavgift var visst trasigt på nåt sätt så det körde med ung. 5-10 km/tim. Efter några timmar stod vi länge på en station och sen gick det med 25-50 km/tim. Död och pina. Vi var i Granada efter 11 timmar. Som tur var satt vi ensamma i kupén. I Granada tog vi första bästa hotell. På stan pratade vi lite med några tjejer som kände folk i Sverige och ville ha hjälpmed att skriva till dem. På hotellet duschade vi varmt! Så planerade vi att vi skulle ta ett tåg tidigt i morgon till Algeciras. Men! Vi upptäckte att vi inte hade särskilt mycket pengar och kom på att det är söndag i övermorgon. Fan! Enda lösningen att ta rälsbuss från Granada 12:30 efter att ha varit på banken. Rälsbuss 30 mil i Spanien. Puh!

Alcantarilla-(tåg)-Granada, 32 mil, Bor på Camas=pensionat
Resor: $6:50, Mat: $5, Sovplats: $2:50, Summa: $14

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *