10/12 Kommer till sista anhalten i Europa

Härifrån ska vi ta färjan över Gibraltar sund till Afrika 😊

I Granada hade man underbar utsikt mot Sierra Nevada. Vi växlade resecheckar och gick ner till den myllrande statinen. Här som på alla andra stationer – och tåg – fanns Guardia Civil i sina lustiga hattar. De åker med alla tåg – fåglarna vet varför. Vi fick sitta på rälsbussen som var väldigt full i början. På de första 45 min stannade vi vid 10 stationer, sen tappade jag räkningen. Men rälsbussen gick snabbt, säkert upp mot 100 km/tim. Senare var det också rätt lite folk, mot slutet mest araber och liftare/tågluffare. Vi var framme på minuten i tid, efter 7½ timme. Inte så farligt. Vi gjorde sällskap med en kanadick när vi leta efter rum. Vi tog ett riktigt skabbigt ett för 110 ptas/person.

 

Granada-(tåg)-Algeciras, 31 mil, Bor på camas
Resor: $5, Mat: $5, Sovplats: $1:50, Summa: $11:50

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *