11/12 Första stängda gränsen

– men inte den sista kommer det att visa sig

Söndag. Stängt, stängt. Även bagerier stängt, med ett svårfunnet undantag. Vi tog våra ryggsäckar och stack från ”hålan” till ett städat, snyggt ställe för 200:-Ptas med varm dusch inkluderat. Sa hon. För att komma in fick vi ringa på dörren varje gång. När jag skulle tvätta i varmduschen tog det 25-gradiga vattnet snart slut. Kanske att varmvattenberedaren inte var på. Jag fortsatte i kallt vatten på rummet men sparade tröjor, skjortor, jacka och jeans till en tvättinrättning i morgon. På en resebyrå lyckades vi få reda på att det inte går att ta sig från Spanien till Gibraltar – blockad.

Så nära – så oåtkomligt. Gibraltarklippan syns inte långt bort. Se kartan här nedanför.

Vi hade tänkt vara där en dag så att C-G kunde få en ny plomb i sin tand. På kvällen var vi på en turistbar där jag drack en god Licor43.

Algeciras, Bor på nytt Camas
Resor: $0, Mat: $4, Sovplats: $2:50, Summa: $6:50

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *