12/12 Spriten är billig men portot dyrt

Och trots siestan lyckas jag kapa av mitt långa hår hos en barberare

Idag skulle vi uträtta en massa ärenden. Siestan gör ju sitt bästa för att hindra oss. Vi lyckades i alla fall köpa tältpinnar efter att ha varit runt hela stan och blivit hänvisade till ”varuhus” (skräpbodar), sportaffärer och järnaffärer. Vi fick tag på 96% sprit till köket för 2:50 Skr/litern. Jag skulle skicka hem kartboken över Europa och en del annat som postpaket men efter långt köande på posten (där de satte lacksigill på varje paket) fick jag veta att det var så lätt! Att det måste gå med flyg och kosta 30 Skr. Så jag sket i det. På kvällen var det så dags för mig att gå och klippa mig. Jag hade tur och kom till en frisör där det fanns en engelsktalande barberare. Nu är jag kortklippt. Ordentligt. Fast luggen är lite väl lång. Kanske C-G får klippa den sen. Jag ser för djävlig ut, men det ska bli skönt att inte ha så långt hår. Och hygieniskt.

Här hade det ju passat med en före och efter-bild på mig med lång respektive kort hår men tyvärr togs det inga såna så ni får föreställa er med hjälp av den här nutida illustrationen. 🙂

På dan var vi också och köpt båtbiljetter till Ceuta i morgon klockan 8:00. Så köpte vi en flaska Pernod att ha med till torrlagda arabvärlden. Men den varma duschen vi skulle ta blev kall. Tydligen tog vi fel duschrum. Min tvätt var inte torr och jag försökte gå till en tvättinrättning men deras ”torkgas” höll på att ta slut. Vi hade varit och fått det andra tvättat och torkat i torktumlare på dan. Så skulle vi köpa diskmedel men vi fick naturligtvis inte tag på någon liten återförslutningsbar förpackning. Till kvällsmat kokade vi fisk som vi köpt på marknaden. Jag var rätt slut på kvällen. I morgon väntar Afrika!

 

Algeciras, Bor på Camas
Resor: $0, Mat: $5, Sovplats: $2:50, Övrigt (klippning, sprit, tältpinnar, diskmedel, toapapper, tvätt, mm) $10, Summa: $17:50

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *