14/12 Vi lär oss att ”mal tiempe” betyder dåligt väder på spanska

Och fördriver tiden tillsammans med norrmännen

Fan! Fortfarande ”mal tiempe”. Jag var uppe på morgonen och såg att båtarna inte var klara att gå så vi sov hela förmiddagen. När vi skulle lämna hotellet med ryggsäckarna sa tanten att det inte kunde gå några båtar på hela dan. Eftersom vi visste att många hotell var fulla bestämde vi oss för att stanna. Så drev vi omkring, var uppe på höjderna i blåsten, var på en begravningsplats med massor av platser i muren och några stora familjekapell, utanför begravningsplatsen låg sönderslagna gravstenar och massor av plastblommor. Påfallande många barn begravda.

Till och med begravningsplatsen muntrade upp i tristessen

Ornitologerna spana fåglar och brudar med sina kikare. Ute på färjeterminalen var det fullt i kafeterian och fullt med väntande marockaner. Vi gick och satte oss på ett kafé där vi inte behövde beställa något utan bara satt och spelade kort. Så handlade vi en massa mat som vi bar upp på rummet i en stor trälår. Strömmen hade gått så det blev mörkare och mörkare, vi fick två stearinljus. Men strömmen kom så småningom. Jag tog mig äntligen tid att sy ihop fickan på min jacka som hade lossnat lite. Inte snyggt men jag hoppas det håller. På kvällen var vi på vår ”favoritbar”. Det blev rätt dyrt = 10:- Skr eftersom ölen kostade dubbelt ! mot igår kväll och Rolf och jag beställde in en tallrik stekta bläckfiskar. På natten spelade vi kort och schack och klockan blev alldeles för mycket. Om det blåser i morgon bitti också och det gör det väl så ska vi ta ett tåg någonstans.

Vad har de i kikaren egentligen?
Algeciras, Bor på Camas
Resor: $0, Mat: $9, Sovplats: $2, Övrigt $1, Summa: $12

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *