17/12 Hälsar på hos bekantas bekantas bekanta

Och väljer buss före att försöka lifta

Upp och iväg till busstationen. Inte tid att ringa hem. Bussen var oerhört trång. Både för benen och i gången. I bussen åkte några amerikaner och en kompis till dem åkte mc utanför. Han såg helskön ut i långt hår och skägg och skinnrock. Efter ungefär halva resan var det så lite folk att vi kunde sätta oss vid var sitt fönster och ”bre ut oss lite”. Vid alla större stopp kom det ombord en massa efterhängsna människor som skulle sälja nåt att äta. Bussen blev stoppad två gånger av poliser som letade igenom den efter billiga varor från Spanien?

Tetouan-Kenitra, lergodsförsäljare och polis vid vägen

Mot slutet kom en ung marockan och satte sig hos mig. Han var juste. Snackade engelska och därför ganska fritt och kritiskt om regimen. Intressant. Resan tog c:a 5 timmar. I Kenitra tog vi fram adresser och bestämde oss för Mustaphas familj där jag hade för mig att nån skulle tala engelska. Vi frågade oss fram till en liten plats innanför trånga gator. Vi blev väl mottagna och hans yngre syster och mamma som var förkyld men ingen talade engelska. Vi hankade oss fram på franska. De frågade en massa om Mustapha och Ali och vi visste ju inte mycket men svarade så gott vi kunde. De bodde rätt fint med badkar och allt.

Kenitra: mor Beddiaf
Kenitra: Familjen Beddiaf bjöd på te

Sen gick vi ut själva. Försökte se tidtabell vid busstationen men det gick inte. Sen gick vi till deras kompis Mustapha (han också) som jobba på biograf. Han tog också väl emot oss och erbjöd oss att sova över. Så tog han oss till Alis familj, äldre syster, yngre bröder. Båda dessa hus var av sämre standard. Mustapha gick till jobbet. En av Alis bröder tog oss till bion lite senare och vi såg en italiensk historisk film med massor av våld och början av en kärleksfilm med Omar Sharif. Sen gick vi hem till Mustapha där vi åt lite. Hans hus hade en övervåning som övergick i en uteplats med dasset och kök utomhus och en höna som sprang omkring. Vi sov under filtar eftersom våra sov- och ryggsäckar var kvar hos Beddiafs.

 

Tetouan-Kenitra, 19 mil, Bor hemma hos Mustapha
Resor: $3, Mat: $1, Sovplats: $0, Summa: $4

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *