22/12 Inget kärt återseende av Palma

Nu vill vi inget hellre än att få komma till Algeriet – men ovissheten är stor

Jag sov bra (inomhus) till klockan 4. Då sov jag inte alls. Så småningom kände jag mig illamående. Sandwicharna igår (kött) eller att ligga i dålig varm luft på ett skakande golv. Gick ut för att spy, men det gick över. Sov sen gott tills vi var i Malaga vid 8-snäret. Här var spanska tullen (eftersom Melilla är skattefri zon). Enormt noggrant, nästan hela ryggsäcken. Buss till flygplatsen. Problem: ryggsäckarna väger mer än 20 kg. Lösning: massor med saker i fickorna, kängor och tjock tröja på. All film i handbagaget. Gick precis. Vi lät ramarna sitta kvar på säckarna trots risk för skador. Planet lite försenat. Skrev vykort till jobbet. I stort sett klart på resan.

Utsikt över Malaga från planet som just lämnat flygplatsen där

Sierra Nevada på fel sida. Flög över fastlandet till Alicante, över Ibiza till Mallorca. Hangarfartyg utanför Palma. Hemskt att komma till Palma. Kollade först att det inte gick något Algerplan idag, nej först i morgon kväll. Ryggsäckarna hela. Buss in till stan. Mycket mer turister än förra gången – jul. Tog in på samma pension som förra gången. Siesta. Gick till Air Algerie. Skulle få biljetter med 25 % åldersrabatt = 3000:- Ptas = $37,50. Pengarna räckte inte så vi skulle växla först. Men alla banker stängda. Blev mer och mer sura på turisthålan ju längre vi gick här. Handlade mat, ingen aptit. På rummet på kvällen. I morgon ska vi försöka hitta en tvätt.

Hoppas vi kommer in i Algeriet i morgon.

Melilla-(båt)-Malaga-(flyg)-Palma de Mallorca, 84 mil, Bor på Pension Ideal
Resor: $56, Mat: $5, Sovplats: $1,50, Summa: $62,50

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *