23/12 Äntligen lite flyt vid gränserna

Och vilken skillnad det är att kunna köpa flygbiljett i mobilen jämfört med att gå runt och leta efter ett flygbolagskontor som har öppet när de ska ha öppet

Jaa! Vi kom in i Algeriet. Nästan för lätt!

På morron lämnade vi prylarna på hotellet och gick och växlade pengar. När vi kom till Air Algerie för att köpa biljett till Alger var det stängt, trots att det stod att det skulle vara öppet. Vi gick till Air France, men de kunde inte sälja nån biljett. Där fanns en kund som gapa och skrek och var förbannad på personalen så man kunde knappt prata därinne. Vi gick runt lite och tittade efter en tvätt men hittade bara kemtvättar. Så gick vi till Air Algerie igen och nu fick vi våra biljetter. Samt beskedet att vi pga säkerhetsskäl bara fick ha lite handbagage! Vi som skulle ta en massa. Nu hade vi i alla fall biljetter. Vi lämnade hotellet och hittade en tvätt som lovade att vi skulle få tvätten före siestan. Sen tog vi bussen till flygplatsen så snart som möjligt. Väntade där några timmar. Tydligen fick man bara ha lite handbagage men vi skulle försöka med all vår kamerautrustning och film. I den numera noggranna säkerhetskontrollen (Mogadishuplanet startade ju från Palma) bestämde man dock att vi sklle separeras från handbagaget under resan. Planet tog 35 min. Så passkontrollen. Tjong! En stämpel på första bästa sida. De såg inte ens avvisningsstämplarna från Marockanska gränsen. Tjong! Stämpel på valutadeklarationen. Vinkad igenom tullen. Svårare var det inte. Underbart. Växlade på flygplatsen (4:- Dinarer, DA, = $1) och tog bussen till stan. Tillsammans med två unga amerikaner letade vi reda på ett halvdyrt hotell med varm dusch. Sen köpte vi lite bröd innan vi stupade i säng.

Tänk att det gick bra! Vad skönt!

 

Palma-(flyg)- Algers flygplats-(buss)-Algers centrum, 30 mil, Bor på hotell
Resor: $38,50, Mat: $4, Sovplats: $3, Summa: $45,50

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *