6/1 Fortsatt letande efter den försvunna bilen

Och vi kommer sent på kvällen fram till Tamanrasset – dammigare än någonsin

På morgonen fortsatte letandet efter Land Rovern och vi kom inte iväg förrän den kommit tillrätta strax före middagstid.

Några tankbilar som passerade tillfrågades om de sett den försvunna bilen

Idag var det inte fullt så guppigt men man hann ändå ångra sig många gånger om innan man var framme. Vi som låg sist och körde snabbast körde tills vi kom ifatt de andra, tog en paus för att inte ligga i deras damm, körde, vilade osv.  Det dammade, ibland något helt otroligt.  VW-bussen pajade båda sina främre stötdämpare. C-G säger att om han nån gång ska åka här ska det vara i en Land Rover. Vi hjälpte ytterligare en turist loss ur sanden.

På kvällen var vi så äntligen i Tamanrasset. Nu längtade man allra mest efter en dusch. I Tam finns två campingar, en för 6DA som är vara utan vatten och en med vatten för otroliga 15DA. För att få duscha beslöt vi oss alla för att ta den dyra. Dock var duscharna avstängda tills i morgon bitti. Usch. Vi var otroligt dammiga. Vi åt vår lilla mat, dvs en burk ärtor (som var god) och lite choklad mm. Här verkade maten sällsyntare och dyrare än någonsin. Av ökenfestivalen märkte man framförallt en massa kulörta lampor. Dessutom hördes musik på avstånd. Vi sov på marken intill bilarna eftersom alla hyddor var upptagna. I morgons ska det bli spännande att se stan i dagsljus.

Sahara-(lift)-Tamanrasset, 70 mil igår och idag, Bor på camping
Resor: $15, Mat: $2,50, Sovplats: $0, Summa: $17,50

 

Färdvägen för 5 och 6 januari, vi sov någonstans längs vägen första natten

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *