10/1 På väg att lämna Algeriet sittandes uppe på en last med dadlar

Men stoppen pga tekniska problem blir många och vi kör nästan hela natten igenom

Vi gick ner till tullen igen, den här gången inställda på att få betala 200:-. Jag verkade bra i magen igen. Vi träffade snart en chaffis som skulle iväg så snart han lastat bilen. Priset: 10 000 CFA/person. Eventuellt i FF.

Här är bilen som vi ska åka med – ser det förtroendeingivande ut? 🙂

Vi tog numret som stod på lastbilen och C-G gick upp till gränspolisen. De sa emellertid att bilen hade ett annat nr också som de måste veta. Så vi måste vänta. I många timmar, innan den kom, lastad med dadlar. Vi fick numret och gick till polisen som var stängd, men som gav oss vår stämpel i alla fall. Så till banken som efter lite krångel lät mig växla tillbaka en gång till eftersom chaffisen inte ville ha dinarer. Så köpte vi 10 ! chokladkakor för valutan som blev över. Skyndade oss tillbaka till bilen men det dröjde ytterligare flera timmar innan den gick. Tullen i Tamanrasset var en ren formalitet. Så bar det då iväg. Rätt långsamt och inte alltför obekvämt.

Sämre kan man ju sitta. En last fylld av säckar med dadlar blir ju nästan som en gigantisk sacco-säck

På flaket fem nigerier, två liftare från Barbados och vi. Tre man i hytten. Efter 5-10 km första (men inte sista) stoppet. Oljefiltret paj. Chaffisen lifta tillbaka till Tam där han fick tag på ett nytt och ny olja trots att den egentligen var slut. Tur att vi inte hunnit längre. Vi fortsatte att köra efter nattens inbrott men stannade flera gånger. Nu var det en stötdämpare som var paj. De bankade och bultade med stenar och knöt med snören och så körde vi vidare.

Ett av många stopp för att åtgärda mekaniska fel

Det blev väldigt kallt och vi tog fram sovsäckarna men det var trång och obekvämt och omöjligt att sova. Vid 5-tiden på morgonen stannade vi för att sova i tre timmar.

 

Tamanrasset-(lastbil)-Sahara, bor ute i öknen – Bilden visar sträckan för 10 och 11 januari, riktigt var längs sträckan vi sov första natten vet jag inte
Resor: $0, Mat: $4,50, Sovplats: $0, Summa: $4,50
Tamanrasset-Assamaka

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *