13/1 På väg ut ur öknen lyckas vi hitta både kall läsk och öl

Men magen uppskattar inte mathållningen och vi får återigen påhälsning på natten

På morgonen skulle vi anmäla oss hos polisen och visa våra pass och så.

Efter några timmar, under vilka vi passerat en del små byar, kom vi så till Agadez. Först en polisvägpost, sen tullen och sen polisstationen där vi skulle fylla i inresekort och få stämpel som var klar några timmar senare. Där träffade vi den amerikanska tjejen som liftat med Ottemoellers. Jobbig, men hon visade sig vara till nytta eftersom hon varit i stan ett tag. Campingen var hälften så dyr som hotellet, men låg ”7” km utanför stan! Vi valde campingen i alla fall. I väntan på att banken och polisen skulle öppna satt vi i en sval bar (!) och drack var sin ÖL (!!!).

För övrigt fanns inte mycket nytt att köpa i stan som dock var spännande att gå i med första mötet med svarta Afrikas innevånare och med hus byggda i lera och halm. Vi växlade FF hämtade passen och köpte lite att äta. Så började vi gå ut mot campingen. Jag var tvungen att sätta mig och skita längs vägen och var väldigt lös.

Efter några km fick jag som var sist lift med en belgare som var juste nog att vända och hämta de andra när vi var framme. Vi checkade in och drack en iskall Fanta. Underbart. Fick upp tältet till sist i den härda marken. Lagade mat (makaroner och makrill).

Jag tror inte befälen i lumpen hade godkänt skoputsningen – eller bristen på det snarare

Jag var på dass och kände mig dålig men åt ändå rätt mycket. Eftersom det blivit mörkt väntade vi med duscharna. När vi gick och la oss kände jag mig verkligen dålig och sov inte mycket mellan dassbesöken. Vi hade också problem med säkerheten. På kvällen såg vi folk hoppa över staketet i mörkret och när vi lagt oss hörde vi fotsteg. På morgonen visade det sig att vi blivit av med en burk margarin som stått innanför yttertältet.

InGall-(lift)-(lastbil)-Agadez, 12,7 mil
Resor: $0, Mat: $3, Sovplats: $2, Summa: $5

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *