16/1 Tar en buss söderut genom Niger

Och bor på primitivaste hotellet hittills

Vi fick lift in till stan direkt på morgonen med en schweizisk gammal armébil. Vid lastbilarna, där vi skulle fråga efter en bil till Zinder, stod en buss som gick dit om en timme. Vi fick två av de sista biljetterna. Innan avgången ropades passagerarna upp i turordning och klämde in sig i den trånga bussen. Vi längst bak. Efter diverse passkontroller kom vi ut på vägen. Det var inte farligt guppigt, men väldigt trångt. Vi stannade då och då och alla gick av för att äta, be, pissa, mm. Vi stannade vid enormt fina små afrikanska byar med stråhyddor och allt. På kvällen stannade vi i Tanout, tog in på ett ”hotell”, primitivast hittills, köpte öl och försökte sova, men misslyckades pga. väldigt liv i rummet intill.

Jag tog inga bilder den här dagen.

 

Agadez-(buss)-Tanout, 31,1 mil Bor på hotell
Resor: $8, Mat: $3, Sovplats: $1,50, Summa: $12,50

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *