18/1 Kommer till Nigeria där hotellrumspriserna avskräcker

Men när nöden är som störst är hjälpen som närmast sägs det ju 😊

Vi sov inte alls pga. myggen som var hemska. En satt och vaktade medan den andra låg. Båda blev bitna och vi gick tillbaka till posten och sov varsin timme där. Något till trötta gick vi ner till lastbilsplan. Jag var på toaletten (en stor inhägnad äng fylld med skit) och var helt kass i magen. Konserverad ananas rann ut i oförändrad form. Om jag inte blir bättre snart måste jag gå till läkare.

Efter lite dividerande fick vi en Berliet-minibuss i uselt skick att ta oss för 1500:-CFA(=30:-Skr). Vi hade hört att det skulle ta 3 timmar men så icke. Långsamt och många stopp genom allt grönare, vattnigare och ibland uppodlat landskap.


Bilder på bosättningar tagna genom bussens fönster på väg mellan Zinder och Kano

Till sist kom vi till gränsstationerna. Fylla i ett papper och så var man ute ur Niger. Fylla i ett par papper och öppna ryggsäckslocket så var man i Nigeria. Skönt att kunna göra sig något sånär förstådd med tjänstemän. Fast folk i gemen pratar inte mycket engelska. På andra sidan gränsen fick vi byta buss, utan kostnad för oss och åka en större, snabbare och mycket mer fullpackad Kanonbuss.

När vi kom fram var bankerna stängda och vi hade inga pengar. Varmt, törstigt, vilsekommet. Vi började kolla efter hotell. CHOCK! Priserna varierade mellan 18N och 30N per person och natt. (1N=8:-Skr)! Helt otroligt. Vad göra? Vi letade efter ett som sas kosta ”bara” 10 N. Då stannade en engelsman i bil och bad oss hoppa in. Han körde oss till hotellet – som var fullt. Då erbjud han oss dels att åka med en av ”hans” långtradare till Lagos, dels att bo hemma hos honom till dess. Helt underbart. Vi fick bo i ett ”uthus” på hans ”estate”, riktig hyfsat med toalett och dusch -underbart. Och äntligen få sova. Vi var ju helt slut. Han hade bott i Sverige några år och talade lite svenska. Han var verkligen gudasänd. OTUREN BYTTES I TUR

På flygfotot syns det att vi är på väg mot grönare trakter

.

 

Zinder-(buss)-Kano, 26,1 mil, Bor hemma hos en engelsman
Resor: $6, Mat: $0, Sovplats: $0, Summa: $6

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *