25/1 Vi får lov att putta igång lastbilen

Som sen tappar bensinfatet i diket – men jag äter gott och kanske nyttigt

Resan gick vidare med vanliga stopp då och då. På morgonen startade inte bilen utan vi fick putta!!! igång den! Tur att det inte var något släp på. På förmiddagen körde vi över ett kraftigt gupp som gjorde att det liggande bensinfatet lossnade och föll av. Vi tvärnitade och kunde konstatera att det låg, sakta läckande, i diket. 1½ timme tog det att fylla över soppan och sätta fast det buckliga fatet. Jag blev bjuden på ”te” på morgonen, och drack sen flera gånger. Det var mest som mjölkchoklad i halvlitersbägare, varmt, och mycket gott med bröd & margarin till. Jag åt också små friterade ”degbullar” som är mycket vanliga. Gott kryddade. Och så frukt, bananer och apelsiner. Sov bredvid bilen på kvällen.


Bilder tagna längs vägen

Funtua-(lastbil)-mellan Bode Sadu & Ilorin, 63,7 mil, Sover ute
Resor: $0, Mat: $2, Sovplats: $0, Summa: $2
Funtua-Ilorin, NIgeria

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *