26/1 Jag blir lämnad vid vägkanten

Och vi vill försöka undvika att komma till laglösa Lagos på kvällen

Startade redan 6 på morgonen. Bra, jag ville komma till Lagos så tidigt som möjligt på dan. Men sen stannade vi 1½ timme längs vägen. När vi kom till Oyo vid 11-tiden på förmiddagen vände han tillbaka ½ km och fick hjälp vid en verkstad att tolka till mig. Vad han ville ha sagt: Han skulle inte längre till Lagos utan norrut, jag skulle vänta i Oyo. Han hade sett C-G:s bil bakom oss och skulle säga åt dem att ta upp mig. Jag kände mig övergiven, men väntade, pratade med en del folk där, åt banan och ananas. Efter en timme började jag misströsta och bestämde mig för att stoppa nästa Main Line-lastbil för att komma till Lagos.

Men den första ville inte ta med mig. I den andra satt C-G! Han var långt bakom, inte före som jag trott. Jag fick åka på deras flak, tillsammans med två andra och en massa fåglar – höns, kalkoner, ankor. Underbart att vara tillsammans, men vi skulle inte hinna till Lagos innan mörkret.

Vi körde rätt snabbt till Ibadan där det var lite stockning, men ingenting jfrt med Abeokuta som tog enormt lång tid att komma igenom.

5 mil norr om Lagos stannade vi och åt och fick sedan veta att vi skulle övernatta där – inte oss emot. Vi drack 2½ Coke var och sen drack vi te och åt smörgås. Vi la oss på flaket och sov. Det var enormt fuktigt och mycket varmt. Jag sov ovanpå sovsäcken. Nu skulle vi komma till Lagos tidigt på morgonen och det skulle väl ordna sig. Vi var beslutna att vara mycket försiktiga med tanke på Lagos rykte som laglöshetens stad nr 1.

 

Ilorin-norr om Lagos, Nigeria
Mellan Bode Sadu & Ilorin-(lastbil)- norr om Lagos, 34 mil, Sover på lastbilsflak
Resor: $0, Mat: $2, Sovplats: $0, Summa: $2

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *