7/2 Återigen gripen av polisen

Och nu beslagtog de min film så här saknas det  bilder…

Vi blev inte väckta men vaknade ändå. Hotellet var låst och portiern borta så vi fick ”bryta” oss ut. Fullt med folk på jvgstn. Tåget försenat. Organiserad kö på perrongen. Tog ett kort av C-G och blev gripen av en ”Railway Police” och förd till station för förhör. De tog filmen för mig.* För att fotografera på en järnvägsstation ska man ha skrivet tillstånd av jvgsmanagern! Nu packar jag ner kameran för gott i det här landet. Tåget kom fyra timmar försent. Vi fick sittplats i en av de moderna funktionella japanska vagnarna. Under den långa resan med många omotiverade stopp fördrev vi tiden med att äta bananaer m.m. och läsa ”Africa”. Framme var vi inte förrän vid 22-tiden. Vi frågade en man efter Government Rest Houses. Han kände inte till dem, men erbjöd sig köra oss till mågra hotellhyddor vid fallen. Glada satte vi oss på hans pickup. Natthimlen lystes upp av blixtar. Schyssta murade hyddor med stort, fint sanitetshus för 4:- KW/person. Kom i säng strax före tolv.

När vi åkte såg vi massor av Rhodesiska vagnar med kol på väg till Zaire.

*Jag numrerade alla filmerna under resan (totalt 40 st). Gissa vilket nummer det var som blev beslagtaget? Jo nr 13! (nutida

kommentar)

 

Lusaka-Livingstone, Zambia
Lusaka-(tåg)-Livingstone, 47,3 mil, Bor i hyddor
Resor: $7:50, Mat: $3, Sovplats: $6:50, Summa: $17

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *