9/2 Får lift med en brittisk motsvarighet till Rosa bussarna

Men får vända vid gränsen som är stängd efter skottväxling

Vi liftade in till stan på morron med en vit kvinna. C-G var och köpte mat innan vi ställde oss längs vägen och försökte lifta. Solen stekte nåt otroligt, vi turades om att stå i skuggan. Vi stod flera timmar, det verkade vara mest lokal trafik. Vi såg en buss komma från Kazungula och förstod att vi missat den på morgonen. Till sist stannade en av de brittiska Overland-turernas lastbilar – en fyrhjulsdriven Bedford med flaket inrett för passageraren. Vi visste det inte då men vi skulle komma att följa den ända till Jo’burg. Förarna vara två engelska äventyrare – Neill och Roger och enda passageraren som följde med efter Nairobi var amerkanska Steve, 28 år, Fil Dr i filosofi och på väg jorden runt. Att åka med en sån bil från London till Nairobi tar tre månader och kostar £690:- inkl. mat. Vi hoppade upp och åkte till Kazungula, den märkliga gränspunkten i Zambezi-floden där Rhodesia, Botswana, Namibia och Zambia möts.

Vi har vårt treriksrös men här möts inte mindre än fyra länder i en punkt

Där körde vi ner till gränsposten vid floden men eftersom den var stängd åkte vi upp till byn där vi fick reda på att det inte gick några fler färjor idag. Orsak: häftig skottlossning mellan Rhodesia och Zambia tidigare på dan! En helt normal händelse. Vi ävnde förstås och åkte upp på stora vägen där vi ställde oss vid en ficka för att övernatta.

Livingstone-Kazungula-Livingstone, Zambia
Livingstone-(lift)-Kazungula-(lift)-Livingstone, 11 mil, Tältar
Resor: $, Mat: $, Sovplats: $, Summa: $

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *