11/2 Kommer till Botswana

Som har livsmedelshyllorna fyllda med varor från Sydafrika och Rhodesia

Så var det då frågan om vi skulle kunna ta oss fram på vägarna i Botswana. Vi visste att vägen till Francistown var delvis bortspolad men förarna ville försöka. Först handlade vi mat i en butik vid servicestationen i vägkorsningen – Fourways. Helt otroligt att se hur mycket varor de hade. Allt sydafrikanskt om inte Rhodesiskt men vi storknade vid blotta ansynen. Vi gav oss ut på vägen som var nyligen byggd som amerikansk u-hjälp, byggd för asfalt men asfalten blev aldrig av. Hur som helst fin grusväg. Det var bara på ett ställe som vägen var BORTA. Men vi behövde inte ens fyrhjulsdriften för att komma över. På flera ställen längs vägen hade de anti-mul- och klövsjukestationer. De hade nåt gift som de sprutade på bilens hjul och på våra skor. Eller så hade de en stor ”pöl” som man fick gökra igenom och plaska imed skorna. Strax efter skymningen kom vi till Francistown. Vi sov i bilen strax söder om Francistown. Landskapet var förvånansvärt grönt (regntid) och frodigt. Buskar och låga träd.

Kasane-Francistown, 40 mil, sover på lastbilen

Resor: $0, Mat: $?, Sovplats: $0, Summa: $?

Skrivet 2018: Jag upptäcker nu att det saknas dagboksanteckningar för de närmaste 9 dagarna. För 11-12/2 när vi reste med den brittiska motsvarigheten till Rosa bussarna genom Botswana till Johannesburg finns det ingenting alls. För 13-20 feb, vår första vistelse i Johannisburg, finns ett par ord per dag.
Men jag har bilder, troligtvis för alla dagarna, och anteckningar om var bilderna är tagna. Jag kommer att lägga ut dem dag för dag precis som vanligt men det blir alltså ”snabblästa” blogginlägg den närmaste veckan.
😊

Skriver lite senare 2018: Nu har jag hittat saknade dagboksanteckningar i en annan anteckningsbok så nu kompletteras bilderna nedan med en autentisk text ovan. 🙂

Vi passerar ett lokalt ”köpcentrum”
Den lokala begravningsbyrån
Coca Cola hittar ut hit också

 

Kasane, Botswana-Johannisburg, Sydafrika
11-13 feb: Kasane-(lift)-Johannisburg, 128 mil, Sover på Overland-bilen OBS att det alltså är flera dagars resa som illustreras

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *