12/2 Reser genom Botswana

Ser mycket landsbygd längs vägen

Vi körde på i gott tempo genom ständigt likadant landskap. Med typisk engelsk tradition hade vi regelbundna stopp för ”a cup of tea”. Maten bestod mest av ”stew” huvudsakligen grönsaker och ris. Vägen var nu asfalterad. Gaborone åkte vi igenom strax före skymningen. En liten villastad med några kontorshus. Vi körde tills vi kom tilil Lobatse. Där stannade vi bilen i utkanterna nära järnvägen och började laga mat. Plötsligt kom en polis som antagligen skulle köra bort oss men vi böjd på kaffe och hade en trevlig pratstund med honom. Han var helt förundrad över detta sätt att resa. Så berättade han att vi stod alldeles bredvid polisstationen (1) men det skulle nog gå bra att sova här.

Det var regnperiod
Nog är det väl en åsna i kanten av bilden
Påminner nästan lite om Skottland tycker jag
Naturen var frodig
11-13 feb: Kasane-(lift)-Johannisburg, 128 mil, Sover på Overland-bilen
Kasane, Botswana-Johannisburg, Sydafrika

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *