21/2 Börjar en rundresa i Sydafrika

Och återupptar klassiskt liftande

Åkte in till station och bestämde oss för att ta Durbantåget 10:15 till Balfour 7-8 mil bort.

På väg till tåget

Tåget (vi åkte i en gammal klassiskt inredd vagn) hade huvudsakligen svarta vagnar, de två sista var för vita – och vid de små stationerna var det där perrongen hamnade. Allt var väldigt segregerat – bänkar, väntsalar, mm. Tåget tog väldigt lång tid på sig med långa uppehåll.


Bilder från tågfönstret

Balfour var en verkligt liten håla med jättebreda asfalterade gator där vi blev utstirrade när vi köpte några konserver till kvällsmat. Vi började gå längs vägen för att komma ut till huvudvägen men fick snart lift till Greylingstad med en liten pickup. Där stod vi ett tag innan en stor pick-up från järnvägen stannade. Eftersom vi åkte där bak hade vi ingen chans att prata med föraren.

På väg in mot Standerton

Vi blev avsläppta strax innan Standerton eftersom han inte fick ta upp liftare. Vi gick igenom stan och vilade ett tag i en park innan vi gick ut.

Standerton
Vilopaus i parken

Vi hade inte hunnit stanna förrän en ung kille i en Alfa Romeo tog upp oss. Han spelade kassetter på högsta volym (ABBA o dyl) så vi kunde inte prata med honom heller. Vi kom till Volksrust där vi stod i regnhotande väder c:a 30 min innan vi gick till campingplatsen. Den var helt övergiven så vi sov i tvättrummet eftersom det såg ut att bli regn. Vi behövde inte betala nåt. När vi lagade mat kom regnet, ett fruktansvärt ösregn. C-G kände sig dålig – ont i huvudet.

 

Jo’burg-(tåg)-Balfour-(lift)-Greylingstad-(lift)-Standerton-(lift)-Volksrust, 22.4 mil
Resor: $2,80, Mat: $, Sovplats: $, Summa: $2,80
Johannesburg-Volksrust, Sydafrika

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *