22/2 Liftar vidare mot Durban

Och pratar politik och annat med de vi liftar med

Uppehåll när vi vakna. Gick och handlade frukost som vi åt vid vägen.

Frukost längs vägkanten

Efter ett tags liftande kom en kille som skulle till Dundee med en elektrisk panel han hade byggt. Han hade lite märkliga åsikter: Marx fick betalt för att hitta på Kapitalet och första världskriget anstiftades för att skapa ryska revolutionen som finansierades av amerikanskt kapital. Sydafrikanska regeringen är en stor bov som alla andra regeringar. Afrikaner (han använde ett annat ord) är lata men apartheid är dumt. Han släppte oss vid vägkorsningen och vi tittade in i en liten butik innan vi fortsatte lifta.

En liten lanthandel som vi besökte

En proper medelålders man tog oss med till Ladysmith. Han stod upp bakom regeringen i allt vad gällde raspolitiken. När allt kom omkring var ju de vita den största rasgruppen. De olika svarta folken skulle aldrig kunna hålla sams. Han åkte igenom Ladysmith och släppte oss på rätt sida. Vi stod länge tittandes på några vägarbetare och deras arbetsledare.

  • Passar på att foto vackra blommor
    Passar på att foto vackra blommor
  • Eller varandra
    Eller varandra
  • Eller bara vänta i dikesrenen
    Eller bara vänta i dikesrenen

Fördriver tiden i väntan på lift

Gick en bit längre bort på vägen och började smått misströsta när en pickup tog oss med till Estcourt.

En fabrik i Estcourt

Handlade mat och letade rätt på campingplatsen. En hel del husvagnar där. Upp med tältet – som hade möglat eftersom vi glömt lufta det efter campingen i Li’stone. Laga mat, spela schack och sova. Obekvämt att sova i tältet. För varmt i sovsäcken, för kallt utanför. Förkylningen blir värre.

 

Volksrust-Estcourt
Volksrust-(lift)-vägen mot Dundee-(lift)-Ladysmith-(lift)-Estcourt, 21,1 mil, Sover på camping
Resor: R0, Mat: R2 , Sovplats: R0,75, Övrigt: R0,12, Summa: R2,87

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *