24/2 Sightseeing och ärenden i Durban

Och träffar en svenskfödd äldre kvinna som anpassat sig helt till apartheid

Käkar frukost hos tanten, men bestämmer oss för att äta resten ute. Tar bussen in till stan och går till turistinform. Som säger att enda sättet att se hamnen är att åka rundtursbåt. Vi tar en sån och ser en ganska tom och ödslig hamn.


Durbans hamn sedd från sjösidan


Många lyftkranar såg vi

Dessutom gör den en tur ut i de höga dyningarna.


Som synes så gungade det en hel del

Vår kapten visste vad han gjorde

Sen ägnar vi dagen åt att gå runt inne i stan. Köper frukt och äter medhavda mackor i en park. Jag ar efter tältpinnar, klockarmband till C-G och skomakare för mina kängor. En sula har lossnat alldeles. Men det skulle ta en vecka att laga så det får vänta. På eftermiddagen åker vi ut igen och vilar ett tag innan vi går ner till Wimpy och äter. Faktiskt riktigt god fiskfilé. På ”vandrarhemmet skriver jag dagbok för två dagar och vi sitter länge och pratar, diskuterar, om ditten och datten. När vi just ska lägga oss kommer tanten och säger att hon har besök av en svenskfödd tant som flyttade hit när hon var ung. Vi sitter och pratar med kärringarna ett tag om resan, Sverige och Sydafrika. Lika jävla reaktionära som man kunde vänta sig.

 

Durban, Sover på vandrarhem
Resor: R0,52, Mat: R2,18, Sovplats: R1, Övrigt: R4,15, Summa: R7,85
Durban, Sydafrika

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *