25/2 Strandpromenad längs den etniskt indelade stranden

Och besöker delfinshowen på akvariet

Sov länge, länge och kom iväg sent. Gick ner till beachen och gick längs den in till stan. Skyltar förbjöd badning. Längs stranden låg en skjutbana. När vi kom till stranden hade vi vissa problem att komma upp på bron.


Alla får bada – men inte på samma strand

Fortsatte längs stranden tills vi kom till ”African beach”. Gick längs gatan förbi ”Asiatic beach” och ”Coloureds beach” tills vi kom till ”Whites only beach”.

Här var fullt med folk som badade och surfade.

Vi kom till dolphinariet som just skulle ha en show och vi gick dit. Riktigt häftigt att se dem hoppa och ha sig. Det var sälar, en liten och två stora delfiner.

Tandemhopp
Inget magplast direkt

Vi (jag) tappade bort biljetten så vi kunde inte gå till akvariet.

Så gick vi upp genom den lördagsstängda stan, satte oss vid en trädgårdsservering och åt en banana boat. Gick och postade vykort (till mamma och till Karin). Satte oss vid busshållplatsen och väntade. Till sist kom en buss och vi hittade avgångshållplatsen bra. Nu sitter jag och skriver det här på utetrappen. Sen gick vi ner på Wimpy som var smockat med folk, tydligen stora folknöjet på lördagar. Vi slog på stort med glass till efterrätt ikväll också. Satt och bläddrade i turistbroschyrer på kvällen. Solen har tagit idag trots moln och särskilt C-G har svidande hud där han inte blivit brun tidigare. Vi gick barfota på stranden idag.

Durban, Bor på vandrarhem
Resor: R0,52, Mat: R3,51, Sovplats: R1, Övrigt (Delfinpark): R2, Summa: R7,03
Durban, Sydafrika

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *