26/2 Badar i Indiska oceanen

Efter att ha gått långt för att vara säkra för hajar

På morgonen tvättade vi (skjorta, tröja och lite underkläder) i hennes tvättstuga, kallt vatten. Sen gick vi ner till stranden för att bada. Mina badbyxor, upptäckte jag, hade blivit alldeles mögliga – de måste ha varit våta när jag la ner dem i plastpåsen i Livingstone. Jag får väl bada i shortsen.

Vy in mot Durbans centrum från Durban North där vandrarhemmet ligger

Vid stranden här nedanför Durban North var det inte en människa i vattnet, och eftersom vi hört talas om hajar och hajskyddsnät längs en del av stranden gick vi den långa vägen in till stranden (den vita) vid stan.

En svalkande glass i värmen
Vår solbränna till trots så är det bäst att hålla oss till den ”vita” stranden

Så bada! Vilka enorma vågor det var. Jättelajbans att bli omkullslagen av dem. Otrevliga undervattensströmmar bara. Väldigt salt vatten. C-G badade också men rätt nära stranden eftersom han inte kan simma.


C-G känner på vågorna

Så gick vi den långa vägen tillbaka i värmen, stannade halvvägs och tog ett litet mellanmål. Strax innan vi kom fram började det regna. Vi skyndade oss att ta in tvätten. Jag skrev dagbok (börjar komma igång med det jag ligger efter med nu också) innan vi gick till Wimpy för avskedsmiddagen – med stor öl och allt.

Vi mötte de två kanadensiska tjejerna som kommit tillbaka och ska bo här i natt innan de liftar till Jo’burg i morgon. Vi ska också åka i morgon, längs kusten mot Transkei. Packade så långt det gick i kväll.

 

Durban, Sydafrika
Durban, Bor på vandrarhem
Resor: R, Mat: R4:45, Sovplats: R1, Övrigt: R0,05 Summa: R5,50

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *