27/2 Lämnar Durban på väg längs kusten mot Kapstaden

Många korta liftar och bekymmer med solbrännan

Gick upp redan sex, duschade, åt frukost och åkte med tjejerna in till stan. Gick rätt långt (C-G hade solont i axlarna) till början av motorvägen utur stan.

På väg att lämna Durban

Rätt snart en kort lift ut ur stan. Snart lift med en pickup, jag på flaket och C-G där framme, körde oss långt, längre än han skulle till Umzinto. Där blev vi fast i över två timmar. Kom strax före elva. Tio i tolv sa vi ”vi står till ett”, sen äter vi nånting innan vi ställer oss på vägen till Ixopo istället. En minut i ett fick vi lift, till början av en motorvägsbit en bit därifrån., på en VW-pickup.

Kom till Port Shepstone där vi åt fläskkotlett, korv, ägg, pommes frites, för R1.20 på Wimpy. Trevliga människor där pratade med oss. Gick ut på vägen mot Harding. C-G var och köpte en läsk när en bil stannade och väntade tills han kom tillbaka, vi kom till strax innan Paddock.

Där behövde vi inte heller vänta länge förrän en kille i sportbil tog oss med till Harding. Många, men korta liftar idag.

I Harding fanns en oorganiserad gratis caravan park där vi fick lov att sätta upp vårt tält. Alla människor vänliga och nyfikna. Schysst gräsmatta och rinnande vatten och toaletter. Klockan nio blir det utegångsförbud här så man har sagt oss att vi kan sova säkert.

Utanför Port Shepstone såg vi fullt med permanenta hyddor, uppenbarligen bofasta afrikaners, längs kullarna. Spridda sådana längs vägen. Landskapet vackert mot slutet, kraftigt kuperat.

Bränt mig lite för mycket i solen igen, nu ar vi äntligen skaffat sololja.

 

Durban-Harding, Sydafrika
Durban-(gick)-motorvägen strax söder om Durban-(lift)-Umzinto-(lift)-Vägkanten-(lift)-Port Shepstone-(lift)-Paddock-(lift)-Harding, 20,5 mil, Sover på camping
Resor: R, Mat: R2,36, Sovplats: R, Övrigt(sololja):R1,25, Summa: R3,62

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *