3/3 Diskuterar fortsatta resplaner

C-G har mer bråttom hem än jag – ska vi kompromissa eller ska jag stanna längre än honom?

Åt frukost med Douglas. På väg till jobbet körde han oss till museet som var stängt så vi tog en promenad i stan i stället. Sen ”hem och packa. Halv elva kom han och en lastbil som vi skulle få åka med till King Williams Town. Vi tog adjö och åkte.

Killarna vi åkte med till King Williams Town

I KWT stod vi två timmar i het sol bredvid ett stort lag med jvgsarbetare som stod och hackade i banvallen.

En liten liten fläck med skugga får ge sitt skydd

När vi gett upp gick C-G och handlade mat. Vi satte oss och åt ordentlig lunch med efterrätt.

En förbipasserande

När vi var klara och just ställt oss upp igen stannade en bil med en annan, sydafrikansk, liftare som skulle till Kapstaden. Vi fick åka med nästan ända till Port Elizabeth. Där stod vi bara några minuter innan nästa bil kom och tog oss ända till vandrarhemmet. P.E. en väldig och industripräglad stad.

Vi duschade varmt för första gången på mycket länge. Så hade vi problem med matlagningen för deras gaskök var helt trött och vårat var väldigt igensotat. På kvällen satt jag länge och gjorde rent köket. Framtiden är oviss. C-G ska ringa hem härifrån och han ska säga att han åker hem i slutet på den här månaden (jobbet måste veta). Det innebär att vi inte kan åka till Namibia. Kanske skiljs vi i Kapstaden och jag gör det själv. I morgon ska han ringa och sen kanske vi åker – men han verkar inte pigg på det. Jag kan gärna tänka mig att stanna ända till tisdag för att på måndag besöka Ford-fabriken här.

 

East London-(lift)-King Williams Town-(lift)-Swartkops-(lift)-Port Elizabeth, 31,2 mil, sover på vandrarhem
Resor: R0, Mat: R3,85, Sovplats: R1,20, Summa: R5,05

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *