4/3 Liftar med både svarta och boer

Och ser ett UFO?

En asberusad kille kom in på natten och la sig att sova, ramlade ner på golvet, på morgonen skrek han som ett barn innan han vaknade och smet ut. Vi bestämde oss för att fortsätta mot Kapstan idag. Köpte mat och tog buss ut ur stan längs motorvägen. Fick ganska snart lift med en VW-buss och ett ungt par till Jeffries Bay. Där vi tillbringade de kommande fyra (4) timmarna.


Bilder tagna i Jeffries bai medan vi väntade på lift

Som tur var var det mulet och skönt. Vi åt kallt direkt ur konserverna. Det var jävligt långtråkigt. Till sist var det en svart kille i stor pickup som tog oss med till Humansdorp. Där skulle han upp till en ”location” så vi fick hoppa av vid vägen. Om vi inte hade fått lift om två timmar skulle vi få åka en bit till. Vi satte oss på Wimpy och åt. Så gick vi ut på vägen och faktiskt, fick vi inte en lift alldeles med detsamma.

En stor Ford Fairmont, och vilken förare! En riktig jävla boer. Precis som man föreställt sig dem fast mycket värre. Han sa allt illa om n****rna (eller ”j*vla katterna” eller ”j*vla babianerna” eller ”j*vla kaffrerna” som han sa). De kunde absolut ingenting annat än supa, inte ens skriva sitt namn. De bara förstörde allting. Och alla j*vla ”overseas” skulle ju dra åt helvete, de bara förstör det här landet. Utom irländaren Bill Hogan för han spöade upp en massa ”katter” varje dag. Utrikespolitiska åsikter: När Sovjet snart anfaller Europa kommer USA att hjälpa Sovjet. Bästa lösningen i Rhodesia: samla alla västarméer vid gränsen och radera ut Angola, Zambia, Mocambique, Uganda mm från kartan. Vi pratade om en del annat. Hans bil t.ex. En stor V8-jänkare -74 som han skulle säga begagnad och blivit bjuden R425-980 för!!!

Icke att förglömma åkte vi genom väldigt fin natur med helt otroliga flodraviner. Babianer såg vi också. Så var det det här med Petrol Hours. I Sydafrika kan man bara köpa bensin mellan 8 och 18, måndag-lördag, för att spara utländsk valuta. Den här uppenbarligen dumma boern missade förstås sexslaget på kvällen så han kunde inte fortsätta till George som planerat. Han åkte till Plettenberg Bai där vi tog in på en stor campingplats.

Tältet kom upp fint och vi satt i mörkret och åt. Såg ett konstigt ljus på himlen. En stadigt lysande (inget flygplan) ljuspunkt, stor som en stjärna, som rörde sig med konstant hastighet över himlen, fortare än ett högt gående flygplan, längre än ett stjärnfall. Vi följde det båda tills det började tona bort vid horisonten. ???

 

Port Elizabeth-Plettenberg Bai, Sydafrika
Port Elizabeth-(buss)-Kabega Park-(lift)-Jeffries Bay-(lift)-Humansdorp-(lift)-Plettenberg Bai, 24,2 mil, sover på camping
Resor: R0,49, Mat: R3,61, Sovplats: R1,50, Summa: R5,60

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *