7/3 Flygbolag, svensk beskickning och Wimpys – känns det igen?

Och så försöker vi ordna ett besök i ett township utanför Kapstaden

Dåligt väder, mulet, småregn, bergen ”försvunna”.

Åt och städade, surpuppan till föreståndarinna sprang omkring som ett yrt höns. Gick hela vägen in till stan.

Utsikt över stan längs vägen från vandrarhemmet

Var på turistbyrån och fick broschyrer och adresser till El Al och Air Rhodesia. På El Al fick vi reda på att vi kan åka från Jo’burg på tisdagar, från Nairobi på onsdagar och från Tel Aviv på torsdagar så det blir inga långa uppehåll. C-G bestämde sig för att åka 28/3 eller 4/4 – börjar jobba 10/4. Jag väntar. Man kan inte flyga från Rhodesia till Nairobi. Vi kom rakt på svenska legationen och gick upp och läste ett par dagar nya tidningar. Vi pratade lite med personalen och fick höra att Ovamboland är stängt. Så jag åker nog inte till Namibia. Utan vi för sällskap till Jo’burg. Tror jag.

Det går bra att spela fotboll i skoluniform också
En av landets grundare Jan Smuts

 

Fruktmarknad
Om så hela övriga världen bojkottar Rhodesia så står i alla fall Sydafrika upp för sin granne
Taget nära vandrarhemmet
Lions head heter den här bergstoppen
De tolv apostlarna kallas den här bergskedjan
Ingen bussreklam vi lär se i Sverige

 

Vi åt på Wimpy, den gamla välkända matsedeln. Vi gick till posten där C-G ringde hem. Han meddelade hemkomstdatum. Mamma hade sagt att hon kunde komma och hämta oss i Köpenhamn, men jag vill nog lifta sista biten. På posten mötte vi Steve (som vi åkte till Jo’burg med). Vi bestämde oss för att försöka komma till ett township tillsammans. Vi gick till polisstationen och blev hänvisade till Bantu Affairs Administration Board (BAAB). Vi gick till jvgstn för att höra om transporter och en mycket hjälpsam man ringde runt en massa och kom till sist fram till en adress vi ska gå till i morgon bitti. Problemet verkar vara transporten, vi kanske måste hyra bil. Träffas i stan i morgon bitti 8:30. Vi gick på OK och handlade och sprang omkring och letade efter bröd innan vi tog bussen ut.

Jag har en otäck blåsa mellan tårna på en fot. Lite svårt att gå. Jag har antigen tappat en plomb eller fått ett stort hål i en tand. Det ilar lite ibland.

 

Kapstaden, Sydafrika
Kapstaden, sover på vandrarhem
Resor: R0,20, Mat: R5,90, Sovplats: R1,20, Övrigt: R2,25, Summa: R9,55

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *