9/3 Besök på Table Mountain

Och jag börjar inse att Kapstaden näst efter Stockholm är den vackrast belägna stad jag vet

Vi liftade in till stan med några tjejer på vandrarhemmet. Vi tog med oss all tvätt (inklusive min sovsäck) in till stan till en adress vi fått på turistbyrån. På vägen gick vi dit igen och fick reda på ett ställe där man kan hyra cykel. Hoppas det går, det vore roligt. Vi kunde inte tvätta själva utan fick komma tillbaka en timme senare. Under tiden var vi på South African Museum, ett kombinerat historiskt och naturhistoriskt museum, med en stor avdelning med statyer av ”bushmän”. När vi hämtade tvätten visade det sig att min sovsäck gått sönder, men inte så farligt, bara uppe vid snöret. Så gick vi och åt på en taskig självservering. Så skulle vi gå till parlamentet och lyssna. Men vi blev vänligt avvisade, man måste ha kavaj och slips för att få komma dit!!! Innan det var vi förresten och försökte ringa till Johannesburg. Det gick bra att boka en Soweto-tur för torsdagen den 23/3 kl 9:00. Men när vi ringde Chamber of Mines för att boka en guldgruvetur bröts samtalen hela tiden. Konstiga automater har de här. Vi får försöka senare. Vi handlade mat som vanligt och eftersom vädret var fint åkte vi upp till Table Mountain med linbana.

Utsikt ner över staden med Lejonberget där toppen till vänster heter Lions head och Lions rump ligger till höger. I bakgrunden i havet ser man Robben Island

Därifrån hade man förstås en underbar utsikt både över stan och över halvön, och över Robben Island. Vi var där rätt länge och väntade på solnedgången. Åt en glass. Fotograferade. Några lustiga små halvtama djur, som stora marsvin, rörde sig överallt.

Utsikten ut längs halvön mot Godahoppsudden (som faktiskt inte är den sydligaste änden av Afrika, se kartan)
Mäktig utsikt
Atlanten till höger, Indiska oceanen till vänster
Robben Island där Nelson Mandela och hans kamrater satt fängslade vid den här tiden
Märkliga bergsformationer
Kapstadens centrum och hamn
Utsiktspunkt uppe på berget
Mycket att fota
Solnedgången färgar bergen gyllene
Klipphyrax heter djuret men det visste jag inte då – men väldigt gulliga var de

Vi såg solnedgången uppe från berget

Vi åkte ner när solen försvunnit. Kvällen som vanligt på vandrarhemmet.

 

Kapstaden, sover på vandrarhem
Resor: R0,70, Mat: R4,76, Sovplats: R1,20, Övrigt R3,10, Summa: R9,80
Kapstaden, Sydafrika

2 kommentarer

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *