10/3 Besöker en rättegång

Vi gör alltfler studiebesök etc för att se samhället och apartheid i vardagen

På morgonen skulle alla putsa fönster för kärringen skulle sätta upp nya gardiner. Sen gick vi ner till Sea Point för att se om man kunde hyra cykel.

Seapoint

Det var ett café som hyrde ut minicyklar för R3:-/dag. Synd att de inte hade stora cyklar. Men bra att de är öppna på lördag och söndag. Vi hyr nog i morgon och åkte ner till Cape Point. Vi tog bussen in till stan och försökte ringa igen till Chamber of Mines. Nu gick det bra och vi bokade en busstur för 4:-R onsdagen före påsk.- Precis som vi ville. Vi gick till turistbyrån och fick höra var Magistrate Court ligger. De hade lunchstängt så vi satt på Wimpy en timme. När vi kom dit var vi alldeles vilsekomna. Vi fick reda på att passrättegångar hålls hos BAAB. För övrigt var det tydligen bara att gå in var som helst. Vi smet in på ett ställe och satte oss på de vitas åhörarbänk. Svartklädda domare, åklagare och försvarare. Det mesta som sas var på afrikaans så vi fick inte mycket ut av det. Vi fattade i alla fall att en Xhosa-talande man, med tolk, dömdes för att ha snattat nåt värt R8,50 till R50:- i böter. Eftersom han tydligen inte kunde skriva fick han stätta ett fingeravtryck på protokollet. Därifrån gick vi till Fästningen som hade lite gamla målningar och ett militärt och marint museum av måttligt intresse. Vi gjorde de vanliga inköpen och åkte ut till vandrarhemmet.

 

Kapstaden, sover på vandrarhem
Resor: R0,40, Mat: R4,03, Sovplats: R1,20, Övrigt R0,90, Summa: R6,53
Kapstaden, Sydafrika

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *