11/3 Hyr cyklar för att ta oss ut till Godahoppsudden

Men väder, backar och cyklar är inte riktigt på vår sida

Idag skulle vi så cykla till Cape Point. Det var mulet på morgonen men det kan ju bara vara skönt att solen inte steker. Vi gick den nästan timslånga promenaden till hyrstället där vi fick två primitiva låghjulingar för en heldag. Klockan 18 skulle vi vara tillbaka. Vi jonnade iväg och började kämpa uppför backarna på bergsvägen.

Vi åkte förbi ett jättestort fartyg som hade kört rätt upp på stranden.

Vidare uppför, jättejobbigt. Till sist vände det och blev en lång lång nerförsbacke. I dalen stannade vi och köpte glass och dricka.

Vilar och hoppas på nya krafter för att nå ända ut på udden

Medan vi intog det började det regna. Vi väntade tills det klarnade upp. C-G var helt slut och ovillig att fortsätta så vi började gå uppåt. Efter ett tag stannade en VW-pickup och vi fick åka uppför backen.

Skönt med lift uppför backen

Det regnade igen när vi gled nerför backarna till vraket där vi såg några ungdomar ta tillvara vad som kunde vara av värde.

Han klättrar upp längs kättingen för att ta sig in på fartyget

Genomblöta kom vi ner till andningshålet Wimpy. Därifrån var det inte långt till hyrstället dit vi snopna återvände utan förrättat värv. Vi behövde bara betala för halvdag. Vi handlade kvällsmat och var vid vandrarhemmet redan kl 3. Drönade resten av dagen.

Kapstaden, sover på vandrarhem
Resor: R0, Mat: R4,30, Sovplats: R1,20, Övrigt (cykel):R2 Summa: R7,50
Kapstaden, Sydafrika

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *