14/3 Börjar resan norrut mot Johannesburg

Och liftar med en ovanligt upplyst vit sydafrikan

Sov alldeles för länge och gick inte förrän halv tio från vandrarhemmet. På station fick vi höra att vi kunde ta ett tåg till Paarl som inte gick förrän kvart i ett. Vi satt i kafeterian och skrev en massa eftersatta vykort till Peter Elliot Nygaard m fl. Tåget tog ung en timme. Vi fick gå en bit i Paarl till motorvägen. Där blev vi stående i 2½ timme.

Här väntar C-G på lift. Ser ni honom? Nästan mitt i bilden…
Vi reser genom vindistrikten och här passerar en lastbil med druvor

Sen tog en trevlig farmare oss med till Worcester. Han bodde 5 mil från huvudvägen, annars hade vi fått bo hos honom. Han tog oss med till en annan farmare men hans svärmor var där, annars hade vi nog fått bo där. Vi fick dock vindruvor av honom. Vår farmare var ovanligt välinformerad om världen mm. Han var rätt kritisk mot regeringen. Vi åkte genom fantastiskt bergslandskap. Vi blev avsläppta vid campingen och jag gick och handlade mat. Vi aktar oss för myror.

Kapstaden-(tåg)-Paarl-(lift)-Worcester, 12,2 mil, sover på camping
Resor: R1,37, Mat: R2,95, Sovplats: R0, Summa: R4,32
Kapstaden-Worcester, Sydafrika

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *