16/3 Lång lift, över 50 mil

Men bilförarens hand på mitt lår var inte trevlig att uppleva

En del myror på morgonen men inte mycket.

Toalett på campingen. Skyltarna är svåra att läsa på bilden men där står det att de är för icke-vita män till vänster och kvinnor till höger, med tillägget att de är för vita turisters tjänare. Annars skulle de ju inte ens bo på campingen…

Kom iväg rätt sent och gick genom stan. Börja lifta halv elva. Fruktansvärt varmt. Vi köpte en stor dricka. Efter trekvart med lite trafik stannade en PUTCO (bussbolaget för svarta)-anställd gubbe på väg mellan CapeTown och Jo’burg. Idag skulle han till Bloemfontein och vi bestämde oss för att åka med dit. Vi turades om att sitta trångt i baksätet. Han var rätt trevlig med ett undantag – han la sin hand på mitt lår så ofta han kunde och högre upp med. Klart obehagligt. Vi åkte genom halvöken hela tiden med väldigt lite bebyggelse och miltals av raksträckor. Vädret sämre och sämre, hagel i dikena. I Bloemfontein kl 5. Uppehåll. Gick till campingen. På kvällen regnade det ordentligt.

Bloemfontein i kvällsljus med orosfyllda moln på himlen

 

Beaufort West-Bloemfontein, Sydafrika
Beaufort West-(lift)-Bloemfontein, 56,2 mil, sover på camping
Resor: R0, Mat: R3,12, Sovplats: R1, Summa: R4,12

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *