18/3 Det tar tid att få lift

Men när vi väl får det kommer vi 30 mil på en gång

Vi kom iväg hyfsat tidigt och började gå i värmen för att komma ut ur stan. Gick på en fint och följde en skylt som ledde runt stan. Gick i en timme tills vi äntligen tyckte att vi kunde stanna. En kille stannade och vi sprang fram till honom. Han frågade vart vi skulle och sa okej och gick över gatan och handlade kött. Efteråt förstod vi att han inte tänkt ta upp oss utan bara handla och vända. Hur som helst var han bussig och körde oss ut till motorvägen nån mil ut. Väldigt lite trafik och av den existerande trafiken väldigt mycket Mercedes = omöjligt. Efter nån timme fick vi i alla fall lift med en Land Rover-pickup. Vi fick sitta bak ovanpå en massa grusprover, ett bolag som letade efter guld och uranium.

Utsikt längs vägen

Vi fick åka ända till Parys. Det regnade en del längs vägen men vi torkade snabbt i fartvinden.

Huvudgatan i Parys
Lätt bedagad affär

I Parys åt vi först en bit innan vi skulle försöka hitta ett ställe som stod i S-A:s vandrarhemsförteckning. Man skulle fråga på Hotel Riviera. Det hittade vi, men där var de helt oförstående. Men de var bussiga och sa att vi kunde få tälta utanför hotellet. Vi slog upp tältet på gräsmattan vid sluttningen ner mot den stora floden Vaal (gränsfloden till Transvaal). C-G var och handlade mat och vi käkade precis innan det började regna lite, men det gick snart över.

C-G har varit och handlat

 

Bloemfontein-Parys, Sydafrika
Bloemfontein-(lift)-Parys, 30,3 mil, campar utanför hotell
Resor: R0, Mat: R3,75, Sovplats: R0, Summa: R3,75

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *