19/3 Kommer tillbaka till Johannesburg

Och det känns nästan som att komma hem

Vi åt frukost på hotellets gräsmatta, plockade ihop våra prylar och lämnade dem i receptionen för att ta en titt på stan. Eftersom det var söndag och vi var i Oranje Vrystaat tog vi på oss långbyxor och skjorta för att inte väcka anstöt. Stan var fylld med olika samfunds kyrkor. Vi såg massor av folk på väg till Holländska reformkyrkan, alla väldigt finklädda, mest gamla tanter. Vi gick till jvgstn för att se om det gick några tåg till Jo’burg men den var inte öppen och av spåren att döma gick det nåt tåg i veckan. Vi tog en glass på Wimpy (var annars) innan vi återvände till hotellet. Ägarinnan sa att det går en buss kl 17 så vi gick ut och försökte lifta, trots att det är söndag. De flesta bilarna skulle uppenbarligen inte långt, men efter två timmar stannade faktiskt en ung kille i en pickup och körde oss till Vereeniging vid huvudvägen. Efter att ha ätit gick vi till jvgstn och tog ett förortståg in till Jo’burg. Kändes som att komma hem.

Vi gick till posten och jag ringde hem. Allt väl. Berättade att jag inte är så bra i magen. Vi missade bussen ut med 1 minut och fick vänta 59 minuter. På vandrarhemmet var allt sig likt utom att den keligaste katten hade åkt. Två danskar bodde där och en del andra.

 

Parys-Joburg, Sydafrika
Parys-(lift)-Vereeniging-(tåg)-Jo’burg, 15 mil, sover på vandrarhem
Resor: R2,49, Mat: R4,85, Sovplats: R1,20, Summa: R8,54

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *